In 1974 was de printer nog geen gemeengoed. Destijds werd er door fabrikant 3m een hele serie papieren spellen gemaakt. De spellen kon je dan omdat ze van papier gemakkelijk meenemen en spelen. Een van de spelletjes was Thorns. De hoes van het Ween album Quebec is later op de afbeelding van het spel gebaseerd.

Lenen

Ween staat er om bekend dat ze wel eens wat ‘lenen’. Zo ‘leenden’ ze bijvoorbeeld ook het idee voor het hoesontwerp voor het album The Pod van Leonard Cohen’s  Greatest Hits-albumhoes. Ook werd er met de hoes van Chocolate & Cheese een ode gebracht aan een hoes van de Commodores.Ween's 'Chocolate and Cheese' gebasseerd op commodores best of
Maar niet alleen met hun albumhoezen geeft Ween hun eigen draai aan al bestaande ontwerpen. Dit doet het Amerikaanse duo ook met hun muziek. Ween is koning verschillende stijlen. Als je een album van ze opzet met 12 nummers er op, kom je even zoveel muziekstijlen tegen. Vaak kan je goed horen door welke artiest de band geïnspireerd is.

Thorns

Voor de hoes van het Album Quebec leende de band de afbeelding van het spel Thorns. Bandlid Dean Ween zei in een facebookpost dat hij het spelletje vond op een vlooienmarkt en dat hij direct wist dat ze het zouden gebruiken voor hun hoes ontwerp.

I found this at a flea market and knew instantly that this was gonna be our album cover. I handed it to the art director and told him to draw our faces over these folks. We fell in love with the color scheme. -Mickey

Dean droeg het spelletje over aan de art director en zei tegen hem dat de gezichten van de Ween leden er op moesten komen.

Hoe speel je Thorns?

Hoe speel je het spel Thorns?Thorns is een variant op het spel Hex. Het spelbord bestaat uit “doornen”, dit zijn vierkanten met driehoeken aan elke kant. De vierkanten en driehoeken zijn gerangschikt in een raster.
Spelers wisselen elkaar af. Elke beurt markeert een speler een van de vierkanten met hun symbool (X of O) en trekt een lijn door het vierkant en in twee van de driehoeken aan weerszijden. Dit noemt men een “doorn”. De eerste speler die een doorlopend pad van de ene naar de andere kant van het bord maakt, is de winnaar.

Ook Ween’s  Live in Toronto Canada was gebaseerd op een andere hoes. Namelijk die van Sinatra/Count Basie album It Might As Well Be Swing.

Zelf Thorns spelen? Hier kun je de afbeelding vinden. Je hoeft hem alleen maar even uit te printen.

Releasedatum:  5 augustus 2003
Artiest: Ween
Kunstenaar: Smay Vision

 

Albumhoezen snack

De allerleukste weetjes en feitjes over albumhoezen van je favoriete artiesten in je mailbox

Je hebt je ingeschreven en ontvangt zo snel mogelijk je eerste Albumhoezen Snack

Pin It on Pinterest

Share This