Voor de cover van zijn album ‘I Want You’, uit 1976, maakte Marvin Gaye gebruik van een populair Amerikaans schilderij.  Het schilderij was Sugar Shack (1971), een schilderij van kunstenaar en ex-American Footballer Ernest Barnes.

Ernest Barnes

Barnes maakte eerst faam als een professioneel American Footballer. Hij was tussen was tussen 1959 en 1965 als footballer actief. Hij speelde onder andere voor de Baltimore Colts, Denver Broncos en San Diego Chargers. Na zijn pensioen richtte Barnes zich volledig op de kunst. Hij zou uitgroeien tot een van de belangrijkste figuren in de geschiedenis van de Afro-Amerikaanse kunst. Hij wist kunst en sport op een unieke manier te combineren met kunst. Zo werd hij de ‘huis’-kunstenaar van de NFL maar werkte ook voor andere sporten en bonden.

Schilderij Disco

‘Disco’ door Ernest Barnes

Met zijn kunst plaatst Barnes’ mensen in opvallende, dramatische poses. De stijl van Barnes kenmerkt zich doordat de personen die hij schildert langwerpig en in beweging zijn. Ook hebben ze altijd gesloten ogen, een manier om de drama door hun lichamen te benadrukken in plaats van hun gezichten. Barnes overleed in april 2009 op 70-jarige leeftijd.

Dansen was een van Barnes favoriete bewegingen om te schilderen.

Releasedatum: 16 maart 1976
Artiest: Marvin Gaye
Kunstenaar: Ernest Barnes

Hieronder vindt u ‘Olympic Finish’, dat door Barnes is gemaakt in opdracht van de Olympische Spelen van 1984 in Los Angeles.

 Ernest Barnes

Albumhoezen snack

De allerleukste weetjes en feitjes over albumhoezen van je favoriete artiesten in je mailbox

Je hebt je ingeschreven en ontvangt zo snel mogelijk je eerste Albumhoezen Snack

Pin It on Pinterest

Share This