Je zou haast buikpijn krijgen bij het zien van de originele albumhoes van ‘Pills ‘n’ Thrills and Bellyaches’ van Happy Mondays. De albumhoes van het derde studio album van de band staat namelijk bol van snoeppapiertjes. Hopelijk heeft degene die de hoes heeft ontworpen niet al deze snoepjes zelf op gegeten. Hoewel, het zou de ‘Bellyaches’ in de titel wel verklaren.

Rechtszaak

De hoes voor het album is ontworpen door Central Station Design. Het bureau ontwierp begin jaren ’90 vrijwel alle hoezen voor het Madchester-label Factory records. Bands die bij het label onderdak hadden waren onder andere Joy Division, Sex Pistols, Orchestral Manouvres in the Dark, Buzzcocks en dus Happy Mondays.
De eerste persing van de plaat werd geleverd met afbeeldingen van snoeppapiertjes op de hoes. Helaas vonden de Amerikaanse snoepfabrikanten dit geen echt goed idee. Ze dreigden het label met een rechtszaak omtrent merkinbreuk. Waarna Factory Records besloot de hoes aan te passen. De originele snoeppapiertjes werden vervangen door fictieve papiertjes. Op latere heruitgaven kon je deze papiertjes wel weer terugvinden.

Releasedatum:  27 November 1990
Artiest: Happy Mondays
Kunstenaar: Central Station Design

Albumhoezen snack

De allerleukste weetjes en feitjes over albumhoezen van je favoriete artiesten in je mailbox

Je hebt je ingeschreven en ontvangt zo snel mogelijk je eerste Albumhoezen Snack

Pin It on Pinterest

Share This