Op de iconische albumhoes van Rolling Stones’ Let it Bleed prijkt een abstracte taart. Deze ligt boven op de Let it Bleed-LP welke wordt afgespeeld op een antieke phonograaf. De taart bestaat uit een opeenstapeling van een wijzerplaat, een pizza, een autoband en een taart. De taart is uitgebreid afgewerkt en bekroond met miniatuurbeeldjes van de bandleden.

James Bond

Dit surrealistische kunstwerk is ontworpen door Robert Brownjohn. Brownjohn is naast het ontwerpen van deze hoes ook bekend van de titel-scene  van de James Bond-film: From Russia With Love (1963).
De achterkant van de albumhoes laat dezelfde taart zien alleen lijkt deze nu overreden door een trein. Keith Richards is de enige die op de achterzijde van de platenhoes nog overeind staat. Dit deed de kunstenaar vast met een reden. Richards was immers ook degene die Browjohn inhuurde om de hoes te ontwerpen. Dit omdat hij goede vrienden met hem was. Voor het kunstwerk heeft de kunstenaar zich laten inspireren door de werktitel van het album: ‘Automatic Changer’ Achterzijde Let it Bleed

De hoes van Let it Bleed werd door de Royal Mail (de Engelse PostNL) in januari 2010 gekozen voor een set postzegels genaamd “Classic Album Covers

Kookboeken

Het taart gedeelte van de hoes is gemaakt door de, toen nog onbekende, kookboekenschrijfster Delia Smith. Smith is inmiddels de best verkopende schrijfster van kookboeken in het Verenigd Koninkrijk en is samen met haar man aandeelhouder van de voetbalclub Norwich City F.C. 

Releasedatum: 5 december 1969
Artiest: Rolling Stones
Kunstenaar: Robert Brownjohn

 

 

Albumhoezen snack

De allerleukste weetjes en feitjes over albumhoezen van je favoriete artiesten in je mailbox

Je hebt je ingeschreven en ontvangt zo snel mogelijk je eerste Albumhoezen Snack

Pin It on Pinterest

Share This