In 1976 speelde David Bowie voor het eerst de hoofdrol in een film. In The Man Who Fell to Earth speelt hij Thomas Jerome Newton een menselijke Alien die op aarde beland in zijn zoektocht naar water voor zijn stervende planeet. Eenmaal op aarde start hij een technologiebedrijf waarmee hij door middel van patenten miljarden dollars vergaard, de technologische kennis op zijn planeet loopt immers ver voor op die van onze planeet. Deze dollars heeft hij nodig om een nieuw ruimteschip te kunnen bouwen om terug naar zijn thuisplaneet te vliegen.

Saturn Award

Bowie heeft op het moment dat de film uitkomt (1976) al een succesvolle muzikale carrière. Maar door deze film staat hij ook als acteur op de kaart. Het multi-talent won er in datzelfde jaar zelfs een Saturn Award voor beste acteur mee. De Saturn Award is een prijs voor film en televisie in de genres fantasy-, sciencefiction- en horrorgenre.
Maar verder heeft Bowie nog meer aan de film. Zo is zijn alterego The Thin White Duke gedeeltelijk geïnspireerd op zijn rol in de film.

Albumhoezen Station To Station en Low

Ook de albumhoezen van twee Bowie albums komen uit de film. Echter niet helemaal rechtstreeks. De hoes van Station To Station komt weliswaar uit de scene waarin Thomas zijn ruimteschip laat zien. Maar de afbeelding is uit een andere hoek geschoten dan die van het camerastandpunt in de film.
Ditzelfde geldt voor de hoesafbeelding van het album Low. Deze komt voor in een scene Bowie’s personage buiten loopt en een conversatie heeft met zijn vrouwelijke tegenspeelster. Deze gaat over dat het personage heimwee heeft naar zijn thuisplaneet en zijn kinderen. Ook deze foto is vanuit een andere hoek geschoten dan in de film te zien is.

De hoes en het screenshot van Bowie's Station to Station

Releasedatum:  Station to Station 23 januari 1976  /
Low 14 januari 1977
Artiest: David Bowie
Kunstenaar: Nicolas Roeg

 

De hoes en het screenshot van het David Bowie album Low

 

Albumhoezen snack

De allerleukste weetjes en feitjes over albumhoezen van je favoriete artiesten in je mailbox

Je hebt je ingeschreven en ontvangt zo snel mogelijk je eerste Albumhoezen Snack

Pin It on Pinterest

Share This