De cover van het debuutalbum van Rage Against the Machine laat de Worldpress Photo van 1963 zien. Op de foto zie je de zelfverbranding van Thich Quang Đức, een Vietnamese boeddhistische monnik, in Saigon. De monnik protesteerde regering van President Ngô Đình Diem voor het onderdrukken van de boeddhistische religie.

Korte Historie

President Ngô Đình Diem kwam aan de macht nadat Frankrijk zich terugtrok uit de kolonie Indo-China (Laos, Cambodja en Vietnam). Hij kwam uit het zuiden en wierp zich op als leider. Door middel van een referendum mocht het volk kiezen om een democratie te worden of een republiek. Het werd een republiek (Vietnam) en de katholieke Ngô Đình Diem benoemde zichzelf als president. Doordat hij zelf katholiek was trok hij het katholieke deel van de bevolking voor. Dit terwijl zo’n 80% van de bevolking van Vietnam uit boeddhisten bestond.
In 1963 verbood de president boeddhistische vlaggen ter ere van de verjaardag van Boeddha. Dit was het begin van vele demonstraties van de boeddhisten tegen deze regering. Wat uiteindelijk resulteerde in de situatie op de foto. De foto trok internationale aandacht en haalde de Amerikaanse president John F. Kennedy over om zijn steun voor de Ngô Đình Diemregering  in te trekken.
(Deze samenvatting is wel erg kort, het ligt natuurlijk gecompliceerder. Voor meer informatie over dit onderwerp raad ik dit artikel aan)

Rage Against the Machine

Alles waar Rage Against the Machine voor stond werd gevangen in Malcolm W. Browne’s foto – de inzet, mededogen, vastberadenheid en verzet.

Foto van Thich Quang Duc

Releasedatum: 3 november 1992
Artiest: Rage Against The Machine
Kunstenaar: Malcolm W. Browne

Albumhoezen snack

De allerleukste weetjes en feitjes over albumhoezen van je favoriete artiesten in je mailbox

Je hebt je ingeschreven en ontvangt zo snel mogelijk je eerste Albumhoezen Snack

Pin It on Pinterest

Share This