Dance duo Basement Jaxx is niet vies van apenstreken. Zo speelden apen met menselijke gezichten de hoofdrol in de clip van ‘Where’s Your Head At’. Onder andere de gezichten van bandleden Felix Buxton and Simon Ratcliffe waren op de beestjes te zien.
Op de albumhoes van hun album Rooty (waar het nummer ‘Where’s Your Head At’ op stond) schittert een afbeelding van ’s werelds enige bekende albino gorilla: Sneeuwvlokje (of Snowflake in het Engels).

Sneeuwvlokje

Sneeuwvlokje was gevangen in Equatoriaal-Guinea in 1966. De rest van Sneeuwvlokjes gorilla groep (welke allen een normale kleur hadden) werd vermoord. Vervolgens werd de albino gorilla verkocht aan primatoloog Jordi Sabater Pi. Die gaf hem vervolgens de naam “Floquet de Neu”, dit is Catalaans voor sneeuwvlokje oftewel Snowflake.

De gorilla werd inwoner van de lokale dierentuin van Barcelona: Barcelona Zoo. In eerste instantie wist de dierentuin niet dat Snowflake uniek was. De aap bracht verschillende nazaten voort. Geen van hen was Albino. In 2001 werd er huidkanker bij de albino geconstateerd. In 2003 liet zijn verzorger hem inslapen.

Extra weetje:  Voetballer Ronald Koeman kreeg toen hij in Barcelona speelde als bijnaam ‘sneeuwvlokje’ door zijn blonde haren.

Releasedatum: 25 juni 2001
Artiest: Basement Jaxx

Albumhoezen snack

De allerleukste weetjes en feitjes over albumhoezen van je favoriete artiesten in je mailbox

Je hebt je ingeschreven en ontvangt zo snel mogelijk je eerste Albumhoezen Snack

Pin It on Pinterest

Share This