In 1991 bracht Guns N’ Roses het ambitieuze tweeluik ‘Use Your Illusion’ uit. De ‘Use Your Illusion’-albums zijn de derde- en vierde studioalbums van de Amerikaanse rockband.
De albums betekende een ander geluid voor de band. Natuurlijk ze hadden de hardrock van Apitite for Destruction (1987) niet verlochend.
Maar het was geen pure hardrock meer. De muziek op de albums kende, voor de band nieuwe invloeden zoals jazz, blues, punkrock maar ook klassieke muziek.

School van Athene

school-van-atheneNiet alleen de muziek op het Use Your Illusion kent klassieke invloeden. Ook de hoes. Als uitgangspunt voor de albumhoes heeft kunstenaar Mark Kostabi namelijk gekozen voor een klassiek kunstwerk. Namelijk ‘de School van Athene’ (Scuola di Atene) een schildering uit het Vaticaan museum.

De afbeelding is geschilderd tussen 1509-1510. Op deze gigantische schildering zijn een groot aantal Griekse filosofen vastgelegd. Zo vind je op het schilderij onder andere Aristoteles, Euclid, Plato, Pythagoras (ja, die van de stelling) en Zoroaster. Het thema van het schilderij is dan ook, je zou het bijna niet verwachten met al deze filosofen: ‘Kennis en Wijsheid’.

Use your Illusion

Voor de albumhoes heeft Mark Kostabi echter niet gekozen om een van de bekende filosofen uit te lichten. Op de hoes van Use Your Illusion staan twee personen die niet geïdentificeerd zijn als een specifieke filosoof.

 

Albumhoezen van Use Your Illusion

Releasedatum: 17 september 1991
Artiest: Guns n’ Roses
Kunstenaar: Mark Kostabi

 

Albumhoezen snack

De allerleukste weetjes en feitjes over albumhoezen van je favoriete artiesten in je mailbox

Je hebt je ingeschreven en ontvangt zo snel mogelijk je eerste Albumhoezen Snack

Pin It on Pinterest

Share This