Onlangs bracht U2 hun 14de album Songs of Experience uit. Op de albumhoes zie je net als op zoveel hoezen van de band een foto van de Anton Corbijn. De Nederlandse Fotograaf maakte eerder al foto’s voor eerdere albums van de band waaronder voor de hoes van Joshua Tree en Achtung Baby.

Familie

Corbijn schoot de foto voor de Songs of Experience-hoes in Frankrijk. Op de hoes staan de zoon van zanger Bono; Eli Hewson en gitarist Edge’s dochterfotoshoot hoes songs of experience Sian Evans hand in hand. Dat de zij op de hoes van dit album staan is geen toeval. Bono geeft op de site van de band namelijk aan dat de nummers op het album eigenlijk een soort intieme brief aan de plekken en mensen zijn die dicht bij zijn hart staan. Familie, vrienden en hij zelf.
Waar precies in Frankrijk de foto is geschoten is niet bekend. Maar aannemelijk is dat de hoes bij een huis van een van de muzikanten is geschoten. Beiden hebben namelijk een huis aan de Franse Riviera.
Het album zelf is opgenomen in Dublin, New York en Los Angeles. De titel Songs of Experience is geïnspireerd door een dichtbundel van William Blake.

Het is niet de eerste keer dat er een oorlogshelm op een albumhoes van U2 prijkt. Dit gebeurde ook al op de hoes van ‘The Best of’.

 

best thing albumhoesDe dochter van Edge: Sian Evans, prijkt niet alleen op de hoes van het album maar ook op de hoes van de eerste single van Songs of Experience genaamd Your’re the best thing about me.

Inhaler

De zoon van Bono; Eli Hewson, die naast Sian Evans op de albumhoes van Songs of Experience prijkt is zelf ook muzikant. Hij speelt in de band Inhaler. Het geluid van Inhaler lijkt echter niet op dat van U2, maar heeft zich laten beïnvloeden door bands als Stone Roses en Joy Division.

Releasedatum: 1 december 2017
Artiest: U2
Kunstenaar: Anton Corbijn

Is 'Songs of Experience' het beste U2 album van de afgelopen 10 jaar?

Laden ... Laden ...

Albumhoezen snack

De allerleukste weetjes en feitjes over albumhoezen van je favoriete artiesten in je mailbox

Je hebt je ingeschreven en ontvangt zo snel mogelijk je eerste Albumhoezen Snack

Pin It on Pinterest

Share This