Sommige Playboy-modellen zijn alleen bekend van die ene shoot. Die ene keer dat je met nietjes in je buik in menig mannenhand bent belandt. Dit geldt echter niet voor Ester Cordet. Zij is niet alleen centerfold in de Playboy van oktober 1974 (NSFW) geweest, maar is ook bekend als covermodel op de albumhoes van het Ohio Players album Honey.

De Honing-Mythe

binnenzijde hoes honey

Binnenzijde van de albumhoes

Op de hoes van Honey zie schittert het model met in haar ene hand een potje plakkerige honing. In de andere hand heeft ze de lepel waarmee ze de substantie in haar mond giet. De binnenkant van de hoes is wellicht nog bekender. In deze binnenkant zie je de naakte Ester die op haar rug ligt met honing over haar hele lichaam gegoten. De ‘Players’ kijken haar vol blijdschap en verbazing aan.

Een fotoshoot met een naaktmodel met een potje honing? Wat kan er mis gaan. Nou, volgens de mythe zou Ester verminkt zijn door de ‘honing’ uit het potje. Het potje zou namelijk geen echte honing bevatten maar acryl. Deze substantie kreeg ze Toen ze hiervoor verhaal ging halen zou de manager van de Ohio Players het model hebben gestoken. Het gillen van de dame zou zijn vastgelegd in het nummer Love Rollercoaster. Dit werd later echter ontkent door de drummer van de band en blijft dus een mythe.

69 Centerfolds

De foto werd genomen door Richard Fegley. Die een echte Playboy-veteraan genoemd mag worden. Niet omdat hij al zolang lid is van het mannenblad of omdat hij er zelf lijfelijk zo vaak heeft in gestaan. Maar omdat hij maar liefst 69 keer de foto’s die uiteindelijk in het midden van het blad terecht kwamen.

Mooie vrouwen

Pat Evans op een Ohio Players hoes

De Ohio Players waren sowieso niet vies van vrouwelijk schoon op hun albumhoezen. Zo schitterde een ander model op verschillende hoezen aan het begin van de carrière van de band. Op deze albumhoezen schitterde namelijk Pat Evans. Een mooie herkenbaar donker model met een kale coupe. Aan deze samenwerking kwam een einde toen de band van platenmaatschappij wisselde. Namelijk van Westbound naar het grotere Mercury Records.

Releasedatum: 16 augustus 1975
Artiest: Ohio Players
Kunstenaar: Richard Fegley

Albumhoezen snack

De allerleukste weetjes en feitjes over albumhoezen van je favoriete artiesten in je mailbox

Je hebt je ingeschreven en ontvangt zo snel mogelijk je eerste Albumhoezen Snack

Pin It on Pinterest

Share This