Wat mij betreft een van de mooiste albumcovers is die van het album ´News of the World´ van Queen. Het album is vooral bekend van hits als ´We are the Champions´ en ´We Will Rock You´. Maar ook bijvoorbeeld het door drummer Roger Taylor geschreven ‘Sheer Heart Attack’.

 

Science Fiction Magazine

Diezelfde Taylor had een groot aandeel bij de keuze van de hoes van het album. De hoes laat een grote robot zien die de lichamen van de vier bandleden vast houdt.

Album cover Queen - News of the World

Album cover Queen – News of the World

Deze afbeelding was oorspronkelijk een cover van blad Astounding Sience Fiction (Oktober 1953). Een science fiction magazine die Roger Taylor in zijn bezit had. De drummer vond de afbeelding zo mooi dat hij opperde deze als albumcover te gebruiken. Hij nam contact op met de tekenaar van de tekening;  Frank Kelly Freas.
De oorspronkelijke afbeelding laat ook dezelfde robot zien maar dan met een lichaam in zijn handen. Het bijschrift bij de afbeelding was “Please… fix it, Daddy” (“alsjeblieft, maak het pappa”).

Voor het album paste Freas de afbeelding aan en liet de robot, in plaats van een man, de bandleden van Queen vast houden (Roger Taylor en John Deacon vallen uit zijn handen).

Cover van het magazine

Cover Astounding Sience Fiction (Oktober 1953)

Frank Kelly Freas gaf later in een interview aan dat hij voor hij de opdracht kreeg en uitvoerde, nog nooit van Queen had gehoord. Pas na het maken van de cover luisterde hij voor het eerst naar de muziek van de band. Frank was namelijk fervent fan van klassieke muziek en was bang dat hij de muziek van de band zou haten. Dit zou zijn ideeën kunnen verpesten. Achteraf bleek hij de muziek zelfs goed te vinden.

Extra weetje: De cover van News of The World stond ook centraal in een aflevering van Family Guy (seizoen 10 aflevering 16).

Releasedatum: 28 oktober 1977
Artiest: Queen
Kunstenaar: Frank Kelly Freas

familyguy news of the world

 

 

 

Vind je 'News of the World' ook de mooiste Queen albumcover?

Laden ... Laden ...

Albumhoezen snack

De allerleukste weetjes en feitjes over albumhoezen van je favoriete artiesten in je mailbox

Je hebt je ingeschreven en ontvangt zo snel mogelijk je eerste Albumhoezen Snack

Pin It on Pinterest

Share This