Albumhoezen zijn vaak een kunststuk op zich. Maar soms zijn ze ook echt kunst. De hoes van het Pogues album ‘Rum Sodomy & the Lash’ bijvoorbeeld.

The Raft of the Medusa

the-raft-of-the-medusa

Het schilderij waar de hoes op gebaseerd is. The Raft of the Medusa.

De hoes van ‘Rum, Sodomy & the Lash’ is gebaseerd op het schilderij ‘The Raft of the Medusa’. De gezichten van het schilderij zijn op de hoes vervangen door die van de bandleden. Dit is gedaan door kunstenaar Peter Mennim.

Romantiek
Le radeau de la Méduse‘ (het Vlot van Medusa) is een 19de eeuws olieverf schiderij. Deze werd geschilderd door de Franse schilder Théodore Géricault (1791–1824). Het schilderij was een van de iconen het van Franse Romantiek. De Romantiek  was een artistieke, literaire en intellectuelebeweging die is ontstaan in Europa tegen het einde van de 18e eeuw en in de meeste gebieden op haar hoogtepunt in de periode 1800-1850. De kenmerken van de schilderkunst uit deze periode verschilden per land. De nadruk lag daarbij op verbeeldingskracht. Vaak werden er Landschappen of historische gebeurtenissen geschilderd. Meer weten over dit schilderij? Op de site van het Louvre staat hier veel informatie over.

Releasedatum: 5 augustus 1985
Artiest: The Pogues
Kunstenaar: Peter Mennim / Théodore Géricault

Albumhoezen snack

De allerleukste weetjes en feitjes over albumhoezen van je favoriete artiesten in je mailbox

Je hebt je ingeschreven en ontvangt zo snel mogelijk je eerste Albumhoezen Snack

Pin It on Pinterest

Share This