De albumhoes van The Glow Pt.2 van de Amerikaanse band The Microphones heeft een Nederlands tintje. De hoes is namelijk een kopie van de kaft van Calvé’s Winterboekje uit 1933. In deze reclameuiting van Calvé stonden veel recepten.

Calvé Winterboekje

Alle illustraties in het boekje, ook de kaft, zijn getekend door Leo de Visser. De zanger van The Microphones, Phil Elverum, vond het boekje toen hij 'geteekend' door Leo Visser tiener was in de boekenzaak waar werkte. Hij heeft de kaft toen afgescheurd en bewaard. Waarna hij het uiteindelijk als albumhoes voor The Glow Pt2 gebruikte. Hij zei ooit over over dit werk van Leo Visser: ‘Of course it is used without permission. Who do you ask? Have mercy’.

Leo Visser

Leo Visser (Amsterdam, 7 september 1880 – Hilversum, 17 februari 1950) was een Nederlandse kunstenaar. Hij was in veel facetten van de teken- en schilderkunst thuis. Zo was hij onder andere illustrator, glasschilder, lithograaf en cartoonist. Hij werkte bijvoorbeeld voor de Groene Amsterdammer en dus ook voor Calvé. Samen met zijn echtgenote Mien Visser-Düker maakte hij een kinderboek Baron van Hippelepip.
De tekenaar werd vooral bekend door zijn kalenders die hij 25 jaar lang voor De Moderne Boekhandel (fa. Wiers) in Amsterdam tekende.

Leo had toentertijd waarschijnlijk niet gedacht dat zijn kunst nog een tweede leven als albumhoes zou krijgen. Laat staan dat er zelfs shirts en pins van zijn tekening gemaakt zouden worden.Hoes en het boekje

Releasedatum: 25 september 2001
Artiest: The Microphones
Kunstenaar: Leo Visser

.
.

Willen jullie meer of minder Vlogs?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Albumhoezen snack

De allerleukste weetjes en feitjes over albumhoezen van je favoriete artiesten in je mailbox

Je hebt je ingeschreven en ontvangt zo snel mogelijk je eerste Albumhoezen Snack

Pin It on Pinterest

Share This