In 2009 kwam het derde studioalbum Grizzly Bear, Veckatimest, uit. Dit album betekende de doorbraak voor de indie grizzly-bear-veckatimestband uit Brooklyn, New York.  Naast dat de muziek alom werd gewaardeerd, viel ook de abstracte albumhoes op.

Het artwork voor de hoes werd gemaakt door kunstenaar William O’Brien, al jaren lang een bekende van Edward Droste, zanger en oprichter van de Grizzly Bear. Droste was ook degene die het kunstwerk voor de hoes uitzocht. Ondanks dat het schilderij in eerste instantie niet voor de hoes van Veckatimest bedoeld was, werkte O’Brien er wel in de zelfde tijdspanne aan als de band aan het album. Ben [Wilkerson] Tousley zorgde voor de typografie van de tekst.

O’Brien

De kunstenaar O’Brien heeft in een interview aangegeven dat hij zelf erg geinteresseerd is in de combinatie kunst en muziek. Hij is fan van zowel de muziek als de album covers van bijvoorbeeld Sonic Youth en My Bloody Valentine. Maar ook van verweerde albumhoezen zoals je ze vind in kringloopwinkels, kan hij echt genieten. ‘Daaraan kun je zien dat iemand het gebruikt en er van gehouden heeft’.

Releasedatum: 26 mei 2009
Artiest: Grizzly Bear
Kunstenaar: William O’Brien

Andere hoezen die William O’Brien voor de band heeft gemaakt.

Albumhoezen snack

De allerleukste weetjes en feitjes over albumhoezen van je favoriete artiesten in je mailbox

Je hebt je ingeschreven en ontvangt zo snel mogelijk je eerste Albumhoezen Snack

Pin It on Pinterest

Share This