Grace Jones staat bekend om haar extravagante voorkomen. De hoes van het verzamelalbum ‘Island Life’ weerspiegeld dit als geen ander. De foto voor de hoes is gemaakt door haar toenmalige partner Jean-Paul Goude.De 'making of' van de pose van Grace Jones
Heb je al eens geprobeerd dezelfde pose aan te nemen als Grace op de hoes? Dat is onmogelijk. Kunstenaar Jean-Paul is geïnteresseerd in “The Illusion of Reality” (de illusie van de realiteit). De houding van Grace Jones op de foto is te danken aan de montage van afzonderlijke beelden. De kunstenaar maakte verschillende foto’s van het lichaam van De zangeres. Hij gebruikte doorzichtige kubussen om de diverse lichaamsdelen in de juiste positie voor de foto te houden. Hierna monteerde de kunstenaar de foto’s handmatig. Er was immers in die tijd nog geen Photoshop. Voordat de foto de albumhoes werd, was het eerst een cover van New York Magazine in 1978.

Jean-Paul Goude

Jean-PaulGoude is een Franseduizendpoot. Hij is zowel grafisch ontwerper, fotograaf en reclamefilmregisseurHij werkte onder andere als artdirector bij Esquire Magazine in NewYor tijdens de jaren ’70. Ook heeft hij in de afgelopendrie decenniabekendecampagnes enillustraties voormerken zoalsPerrier, Citroën, Kodak, ChanelenShiseido gemaakt.
Goude werkte nauw samen met het model/zangeres Grace Jones. Zo gaf hij haar imago advies. Ook had hij grote inspraak in de choreografievan haar live optredens en haar muziekvideo’s. Ook creëerde hij sommige van haar album covers. De twee ontmoetten elkaar in de New Yorkse disco scene eind jaren ’70. Later kregen de twee een liefdesrelatie.
Grace Jones verscheen ook in ander werk van Goude. Zo ook in de Citroen CX 2 reclame die hij maakte in 1985 (zie hieronder). De relatie tussen Jean-Paul Goude en Grace Jones eindigde toen de zangeres zwanger werd van hun zoon, Paulo. 

Extra weetje: De contouren van de foto werden ook gebruikt in clip van Grace Jones’ ‘La vie en Rose‘.

Releasedatum: december 1985
Artiest: Grace Jones
Kunstenaar: Jean-Paul Goude

Albumhoezen snack

De allerleukste weetjes en feitjes over albumhoezen van je favoriete artiesten in je mailbox

Je hebt je ingeschreven en ontvangt zo snel mogelijk je eerste Albumhoezen Snack

Pin It on Pinterest

Share This