Soms zijn er albumhoezen waarbij je denkt ‘What the f*ck moet dat voorstellen?’. Odelay van Beck heeft zo’n hoes. Wat is dat eigenlijk op de cover’? Is het een kleed? Is het een mop? Een Beck-Odelay haarbal misschien?
Het is een hond van het Hongaarse hondenras: Komondor. Een zeldzaam ras met gematteerd met een kabel-achtige vacht.

Komondor

Een Komondor is een opvallende verschijning zijn vacht is dik en lijkt wel alsof de hond dreadlocks heeft. Als pup is de vacht zacht en pluizig. De vacht van een volwassen Komondor is natuurlijk gevormd uit het zachte ondervacht en de grovere bovenvacht combineren met kwastjes of snoeren vormen. Zoals op de albumhoes te zien is.

Komondor

De “huh?”, Was precies wat Beck gehoopt. De hond met de ‘Devil’s Haircut’ is door de eigenzinnige artiest last-minute gekozen zodat het album geen vertraging met betrekking tot de release zou oplopen. Zijn toenmalige vriendin vond de afbeelding in een boek met hondenrassen. Beck ging opzoek naar de maker van de foto; Joan Ludwig. Die bleek dicht bij te wonen. Echter vonden ze het orgineel van de foto niet in haar huis. Waardoor Beck er voor moest kiezen om de foto direct uit het boek vandaan te scannen voor Odelay.

Bron: 100 best album covers

 

Releasedatum: 18 juni 1996
Artiest: Beck
Kunstenaar: Joan Ludwig

 

Albumhoezen snack

De allerleukste weetjes en feitjes over albumhoezen van je favoriete artiesten in je mailbox

Je hebt je ingeschreven en ontvangt zo snel mogelijk je eerste Albumhoezen Snack

Pin It on Pinterest

Share This