In 2019 leverde Nick Cave en zijn Bad Seeds een album af wat in menig top-lijstje van dat jaar belande. Niet alleen de stemmige muziek op Ghosteen is fantastisch. Ook de hoes mag er zijn.

Hingston Studio

De hoes van Ghosteen is ontworpen door Nick zelf in samenwerking met de Hingston Studio. Een zelfstandig ontwerpbureau wat ook verantwoordelijk was voor het design van andere albums van de band. Het bureau ontwerpt voor meerdere muzikanten zoals bijvoorbeeld de Chemical Brothers, Young Fathers en David Bowie.

Ghosteen

Voor de albumhoes hebben het bureau en Nick Cave het bestaande schilderij ‘The Breath of Life’ van kunstenaar Tom Dubois gekozen. Een kunstwerk The Breath of Life - kunstwerk van Tom Duboisuit 2001. Op deze christelijke schildering zie je Adam in de tuin van God, ook wel ‘Het Paradijs’ genoemd. Een ietwat kitsch paradijs waar flamingo’s, zo roze dat het pijn aan je ogen doet, ongestoord dartelen tussen de leeuwen en lammeren omlijst door veel groene planten en mooie bloemen.
Het schilderij was echter niet vierkant zoals de voorkant van een albumhoes. Daarom heeft het bureau het werkt een beetje gecomprimeerd. Ook werd Adam voor de hoes vervangen door een lammetje. Het mooie aan deze hoes is dat het een enorm contrast is met de muziek van het album. Ghosteen is een heel stemmig album, maar aan de hand van de albumhoes zou je dat echt niet zeggen.

Populair

Tom Dubois is een kunstenaar bekend om zijn christelijke werken. Zo schilderde hij naast ‘The Breath of Life’ ook onder andere werken met de Ark van Albumhoes Ghosteen - Nick Cave and the Bad SeedsNoach. Nick Cave and the Bad Seeds waren niet de enige die de pracht van zijn kunstwerk zagen. The Breath of Life is namelijk een populair werk. Er worden bijvoorbeeld posters en puzzels van verkocht.

Releasedatum: 4 oktober 2019
Artiest: Nick Cave and the Bad Seeds
Kunstenaar: Nick Cave, Hingston Studio / Tom Dubois

 

.

Vind je Ghosteen de mooiste albumhoes van 2019?

Laden ... Laden ...

Albumhoezen snack

De allerleukste weetjes en feitjes over albumhoezen van je favoriete artiesten in je mailbox

Je hebt je ingeschreven en ontvangt zo snel mogelijk je eerste Albumhoezen Snack

Pin It on Pinterest

Share This