Portretfoto’s op hoezen zijn van alle tijden. Vaak maken artiesten zich er makkelijk van af. Maar soms krijgt zo’n portretfoto iets extra’s mee. Zo is het ook het geval bij ‘The Chronic’ van Dr Dre.

Zig Zag vloei

De omlijsting van de foto is namelijk gebaseerd op het logo van het Franse vloei-merk ‘Zig Zag’. Op het orginele log staat in plaats van de afbeelding van Dr Dre de Zoeaaf-soldaat ‘Captain Zig Zag’.

Zoeaven

De Zoeaven-soldaten vormden in de 19de eeuw een Frans legeronderdeel. Dit legeronderdeel probeerde de Kerkelijke Staat in Italië van de ondergang te behoeden. De ‘legende’ gaat dat de pijp van Captain Zig Zag in de oorlog kapot was geschoten. Maar hij wilde toch zijn pijptabak roken en zodoende rolde hij het in een papiertje. De officieuze geboorte van het vloeitje.

Dr Dre

Waarschijnlijk kwam Dr Dre op het idee voor zijn hoes toen hij iets anders dan pijptabak in de Zig Zag-vloei rolde. Tenminste afgaande op de achterzijde van de hoes en de vinyl-opdruk.
De vloei zoals Dre (ik mag tutoyeren) die heeft gebruikt is alleen in Amerika te koop. Het logo is alleen te zien op de Zig Zag – Original. Volgens recensies op het internet zou het ideaal zijn om een joint in te rollen omdat het vrij stevige vloei is.
De verpakkingen in Europa hebben een ander uiterlijk.

zig-zag


Releasedatum:  15 december 1992
Artiest: Dr Dre
Kunstenaar: Onbekend

Albumhoezen snack

De allerleukste weetjes en feitjes over albumhoezen van je favoriete artiesten in je mailbox

Je hebt je ingeschreven en ontvangt zo snel mogelijk je eerste Albumhoezen Snack

Pin It on Pinterest

Share This