Op de hoes van ‘Paul’s Boutique’ prijkt een straathoek uit Manhattan’s Lower East Side. De Beasty Boys’ albumcover laat de hoek van Ludlow en Rivington Street in Manhattan, New York zien. Hoewel de winkel op de hoes ‘Paul’s Boutique‘ heet, werd het uithangbord speciaal voor de fotoshoot opgehangen. Het was eigenlijk een Lee’s Sportswear winkel en er hing dan ook oorspronkelijk een ‘Lee’ uithangbord. Tot begin 2007 was er een eetgelegenheid in het pand gevestigd die ter ere van het album ‘Paul’s Boutique’ werd genoemd. Later werd deze gelegenheid omgedoopt tot Three Monkeys. De Beastie Boys hadden hun eerste oefenruimte op ongeveer 9 straten verwijderd van deze plek (59 Christie St).

De foto werd toegeschreven aan Nathanial Hornblower.
Nathanial Hornblower was een alterego van Adam Yauch (één van de Beastie Boys). De daadwerkelijke  fotograaf  die de iconische hoes op de gevoelige plaat had vast gelegd was eigenlijk Jeremy Shatan.

‘Beastie Boys Square’

Een fan van de Beasties, Leroy McCarthy, heeft in 2013 via een petitie nog geprobeerd de kruising waar de hoesfoto is genomen te vernoemen naar de Beastie Boys; ‘Beastie Boys Square’. Zijn plan werd helaas afgewezen. Leroy blijkt een echte fan van de New Yorkse Hip Hop-scene te zijn. Want hij probeerde eerder ook een straat naar Notorious B.I.G. en de Wu Tang Clan te vernoemen. Waar het McCarthy niet lukte, een straat vernoemd krijgen naar de Beastie Boys, heeft Beastie Boy Adam Yauch postuum een park naar zich vernoemd gekregen.

 

De kruising van Paul's Boutique volgens googlestreetview

De kruising van de albumhoes anno 2008 volgens Google Streetview. Zie links de Three Monkeys waar vroeger ‘Paul’s Boutique’ zat. Inmiddels is Google Streetview in 2014 weer langsgeweest. Bekijk hier de laatste Streetview van ‘Beastie Boys Square’

 

Releasedatum: 25 juli 1989
Artiest: Beastie Boys
Kunstenaar: Nathanial Hornblower/Jeremy Shatan

 

Albumhoezen snack

De allerleukste weetjes en feitjes over albumhoezen van je favoriete artiesten in je mailbox

Je hebt je ingeschreven en ontvangt zo snel mogelijk je eerste Albumhoezen Snack

Pin It on Pinterest

Share This