Antwoord op vraag 1:

The Clash – London Calling
De iconische albumhoes van ‘London Calling‘ de band The Clash is een hommage aan het debuut van Elvis. Op de hoes staat een foto waarop de bassist Paul Simonon zijn basgitaar op het podium kapot slaat.
Meer weten? >

Antwoord op vraag 2:

Nirvana – Nevermind
De albumhoezen van Weird al Yankovic zijn net als zijn muziek een grote parodie. Zo ook deze hoes. Op het album staat ook een parodie op ‘Smells like teen spirit’ welke ‘Smells like Nirvana’ heet.

Antwoord op vraag 3:

Pink Floyd – The Wall
Het Brabantse Band zonder Banaan liet zich inspireren voor hun hoes door The Wall. De band heeft ‘De Muur’ iets vernederlandst door er een automatiek in te plaatsen.

Antwoord op vraag 4:

Leonard Cohen – Greatest Hits
Vaste volgers van Under the Covers hadden deze vast wel herkent. Want deze hoes kwam ook voor in de video die we maakten over de hoes van het Ween album Quebec.

Antwoord op vraag 5:

Beatles – Let it Be
Hoewel het nooit officieel uit de doeken is gedaan is het wel redelijk duidelijk dat deze hoes is geïnspireerd door de iconische hoes van de Beatles.

 

Antwoord op vraag 6:

Nick Drake – Bryter Layter
Mijn favoriete hommage aan een andere hoes. Je zou ze bijna door elkaar halen. Het verschil zit hem in de details. Ik zou zeggen: zoek de verschillen.
Leuk is ook dat de muziek op beide albums totaal anders is.

Antwoord op vraag 7:

Public Enemy – Yo! Bum Rush the Show
Een ode aan de hip hop legendes van Public Enemy. Op dit album refereren de X-ecutioners met het nummer: X-Ecution of a Bum Rush ook naar het album van Chuck D en zijn mannen.

 

Antwoord op vraag 8:

Ramones – Ramones

No Bunny liet zich voor deze hoes inspireren door de hoes van deze punklegendes. Alleen stond op de hoes van de Ramones ‘geen konijn’.

Antwoord op vraag 9:

Simon & Garfunkel – Bookends
Op de hoes van G-stoned poseren Kruder & Dorfmeister net als Paul en Art dat deden op hun hoes.  Ook de titel van het album is in hetzelfde lettertype sans-serif.

 

Antwoord op vraag 10:

Bruce Springsteen – Born to Run
Dit Sesamstraat-album bevat parodieën van rocknummers. Waaronder een parodie van het nummer Born to Run die voor de gelegenheid is omgedoopt tot Born to Add. Vandaar dat op de button die Bert draagt op de hoes een optelsom staat.
Op de button die Bruce draagt op zijn albumhoes staat geen optelsom, maar een afbeelding van Elvis Presley.elvis button op bruce springsteens jas

 

Pin It on Pinterest

Share This